Sommersymposium 2018

Programmet er ikke klart ennå, men følgende bidragsytere er bekreftet til symposiet:

Johan Galtung  vil holde sitt årlige "State of the world anno 2018"

Galtung etablerte fredsforskning som akademisk disiplin allerede på 50-tallet, og har vist gjennom forskning, teoribygging og ikke minst praktisk anvendelse at det er mulig å overkomme konflikter på alle plan på fredelig vis, ved å analysere og forstå konfliktenes dype røtter og årsaker, og å bruke denne innsikten kreativt til å skape nye visjoner om en felles fremtid.

Naakow Hayford vil ta utgangspunkt i temaet "Untold stories of Africa"

Naakow er Leder for Galtung institut i Tyskland, på grensen til Basel i Sveits.  Naakows har bakgrunn fra Philipps-University Marburg, der han har studert Political Science, Peace & Conflict Studies & International Law, og fra African Studies at the University of Basel. Naakow er selv fra Afrika, og har jobbet engasjert med å videreføre Galtungs teori og praksis.

Synøve Faldalen vil snakke om konflikthåndtering i arbeidsliv og skole med Sabonametoden (Sabona er afrikansk og betyr "jeg ser deg")

Synøve Faldalen har i samarbeid med Galtung utviklet sabonametoden, som gjør konfliktarbeid håndterlig for barn helt ned i barnehagealder, blant annet med visuelle virkemidler.  Men metoden fungerer like godt for voksne, på en arbeidsplass eller i en organisasjon. 


Symposiet vil finne sted i Jonatunet, Jondal 27. - 29. juli 2018.

Mer informasjon vil legges ut her så snart den foreligger. Påmelding er allerede mulig ved å fylle ut vårt påmeldingsskjema.  


Hold av helgen!

Fredsymposium

Fra sommersymposiet 2013